GORDOST I NEZNANJE

Mislim da se pre bilo kojeg oblika duhovnosti, čovek prvo treba pozabaviti sobom.

Svojim telom (hramom), emocijama i mislima…seksualnošću, traumama.

Tek kada to proradi, osvesti i nauči integrisati..ujediniti celovitost koja se nalazi ispod ‘prtljaga prošlosti’, onda mu duhovnost može biti veliki blagoslov i rast Duše; a ne samo bežanje, zabava za um, imitacija, sledba nekoga ili nečega.

Mi nismo rođeni da sledimo bilo koga (nismo ovce), već da Budemo. Možemo da učimo od starije braće, ali da uvek ‘budemo ono što jesmo’ – po meni je to najduhovnija stvar na svetu.

Individualnost je univerzalnost u malom. Kada se sopstvo (individualno ja) spoji sa Božanskim (univerzalno ja). ‘Na sliku svoju On nas stvori’.

Mnogi su se uvredili kada sam im rekla: ‘tebi treba psihoterapeut a ne neka duhovna tehnika.’

Ili pak često nailazim na osudu u ‘duhovnim krugovima’ kada stajem u odbranu ega, zdravog ego stanja (ne mislim na sujetu).

Neznanje je čudo, može vam jako naštetiti.

Ako ste od Boga dobili glavu, ruku, srce i mozak; znači da vam služe i trebaju..isto je i sa egom (samopoštovanje, granice, svest o sopstvu).

Razvijati ego, osveštavati i transformisati njegov nesvesni deo..to je već nešto drugo. Evolucija. Povezivanje s Izvorom svega što jest. Ali umrtljivati, gasiti, rastvarati ego itd..je opasno. Postaješ hrana za ljude a tek za duhovne entitete poslastica.

No, ja se ne mogu i ne želim nikome mešati, nikoga prozivati, božesačuvaj uvrediti..ali mogu pisati i govoriti o ovoj temi na svojoj stranici.

Mudri budite!

Najveće postignuće je danas biti Čovek, drevni Čovek..čistog duha, zdravog ega i seksualnosti, jasnovidnosti.

Čovek prave duhovne baštine, ne umazane religijom, filozofijom, lažiranom istorijom, kapitalističkom paradigmom ili kanalisanjem koje-čega, manifestiranjem. Drevne biblioteke su uglavnom spaljene i to nije slučajno; ubili su papiruse kao svedoke tog budnog, drevnog čoveka. On je živeo ovde na Zemlji.

Takvih skoro pa više nema, a oni malobrojni su na meti grabežljivaca, jer njihova pojava ‘ugrožava laž’, jednostavno Budi. Razbuđuje. Raskrinkava. Zato su ‘pretnja’ većini.

Svi smo mi u Školi života u kojoj pokazujemo ko smo (i biramo)..nekoga teškoće ili lekcije čine još boljim čovekom..a druge opet ne-čovekom..lepo je Njegoš govorio – na muci se poznaju junaci 💛😉

Svakom svojom mišlju stavljamo sebe u određena životna iskustva – čim to shvatimo, možemo da uradimo toliko toga u svom životu..pa i sada, danas..da “čuvamo mir u svetu” čuvajući ga unutar Sebe samih ♡☆

Neka Ljubav bude ljubljena!

⚠️ NIJE DOZVOLJENO KOPIRANJE TEKSTOVA S OVE STRANICE BEZ NAVODA AUTORA ⛔️