KAKO PRONAĆI SRODNU DUŠU ?

Partnerstvo i ljubav zauzimaju najvažnije mesto u nasim životima. Dobar partnerski odnos je temelj zadovoljstva životom, osećanja životne sreće, zdravlja i porodičnog života. Ukoliko nam nedostaje dobrih primera partnerskih odnosa u našem bližem okruženju, dobra vest je da o tome možemo naučiti. Uostalom, partnerstvo je najbolja prilika za lični rast i razvoj.

Prvi korak je zasigurno postati prava osoba; osvestiti sebi svoje potrebe, želje, naše dobre i loše strane, stare obrasce verovanja koji nas ometaju, naučiti da mi biramo, dajmo sebi dopuštenje da budemo spontani, bliski, autentični..i naravno – budimo samo ono što Jesmo (stvarni).

Za dobru vezu je potrebno: (ukoliko nema jednog od elemenata veza ne može da opstane kao radost)

  1. Ljubav
  2. Poštovanje osobe
  3. Hemija i zdrava seksualnost
  4. Posvećenost (trud, praštanje, vreme, razgovor)
  5. Kompatibilnost (ista vizija života- ista misija- iste vrednosti)

Intimnost se rađa iz bezuslovnog prihvatanja i poverenja, a ne seksa. Intimnost je kao izlazak dve Duše iz sopstvene senke u Zajedništvo; Radost saznanja da uopšte znamo dotičnu osobu, čak i da ne gradimo život u dvoje. Hrabrost da pokažemo sve svoje osobine, ujedno i rizik; skidanje šminke, skidanje maske. Biti go; pri tome je najlakše skinuti odeću. Taj istinski Susret LEČI, smiruje i usrećuje!

UPOZORENJE!!! Život sa srodnom dušom nije nimalo idiličan…računajte i na teška vremena u kojima iz nas izlazi sve ono najgore, zarad isceljenja, zarad Ljubavi! Ne odustajte lako!

Postoje ti neki susreti..u tišini..izvan domena”pokazivanja”..u tajnosti..na prepad..ne događaju se često (na prstima jedne ruke se broje)..uvek slučajno..koji čoveka zauvek promene. Kada osetiš potpuno pripadanje i prepoznavanje, uprkos okolnostima, bilo čemu. Štagod bilo sa takvim susretima..nije vanžo jesu li osuđenii na zajednički život ili ne..oni su trajni, većni deo nas, bezuslovni..tek da vidimo kako možemo da volimo i ko smo zaista. Ako nisu u skladu sa nasim bazičnim planom duše ovakvi susreti su poklon s neba, tek trenutni bljeskovi, vodiči. Lekcija nevezivanja. Budilnici. Ogledalca. Potrebna je hrabrost i zahvalnost da se nastavi život dalje..i da se ovakvi susreti ne pokvare nerealnim očekivanjima. Ne treba od njih stvarati patnju, jer su oni zapravo večni pomagači koji usmeravaju našu plovidbu. To su te iskre..bljeskovi prošlosti..koji su deo nas samih..zauvek ♡ ☆ Čuvajmo ih u srcu a “pokazujmo” u radosnim očima- jer to smo Mi; naši delovi slagalice ♡ ☆ Neka Ljubav bude ljubljena!

BLIZANAČKE DUŠE..kada dođe taj dan..dođe..one se sretnu, uvek “slučajno” ..Nebo ih dočeka s krunom od Svetlosti..i one znaju..sve..pa i da čitaju misli. Dva a Jedno, ISTI! Dva Plamena Gore za Večnost na Zemlji! Verujte u Ljubav-verujte u Sebe! Partnerstvo je savrsena K.O.M.P.O.Z.I.C.I.J.A.

“Istinska ljubav nije ni fizička, ni romantična. Istinska ljubav je prihvaćanje svega što je bilo, što jest, što će biti, i što neće biti.”
~ Khalil Gibran ~
Neka Ljubav bude ljubljena!