ŽENSKO TELO BOLA

srce1

Mnogi ljudi osećaju ovih dana neku težinu u vazduhu. Kao da se skupila ogromna količina negativne energije u kolektivnoj svesti čovečanstva. Mislim da je to dobro. Jer samo ukoliko prođemo kroz naše kolektivno telo boli, možemo da ozdravimo kao čovečanstvo. Nije to lagan posao. Ali je Put kojim trenutno kročimo.

Često pisem o ženama. Nisam feministkinja, poštujem muškarce i njihovu ulogu kroz istoriju; ali volim podsetiti na činjenicu da je ženski deo u svima nama, i ženama i muškarcima, zaboravljen ili zapostavljen. Svet funkcioniše na principima logike, jasno se zna šta kako, koliko..rekla bih muški deo nas zauzima 90 odsto našeg svakodnenovnog funkcionisanja, načina razmišljanja, postupanja. Mi imamo i ženski deo, intuiciju, osećanja, kreativnost i stvaralaštvo koji su još od detinjstva i kroz obrazovanje gušili u nama, neki nenamerno. Upravo zbog zanemarivanja naše stvaralačke energije, ona je u ovom vremenu dosegla vrhunce blokada i stoga besni, želi napolje, ruši, umesto da stvara i leči.

Ovih dana, naše kolektivno žensko telo boli, želi da se pozabavimo njime. Da ga osetimo, priznamo, poštujemo i dopustimo. Neko naredno vreme, potrebne su godine, dolazi do osvešćivanja blokirane ženske energije u svima nama. Žene to jasno osećaju i kroz bolne menstrualne cikluse, a muškarci kroz osećaj da nešto nije u redu, da više ne uživaju u poslu koji im pruža dobru zaradu ali ne i zadovoljstvo. U nama se budi uspavani deo polovine našeg bića. Neki će doživeti velike promene, neki transformaciju kroz probleme, neki će naglo osetiti ogromnu tugu koja izlazi iz njih, izlazi, izlazi, izlazi.. ne bojte se – baš to je Put. Put koji vodi ka ozdravljenju; prvo vas samih, a zatim i kolektivnog nesvesnog (žensko telo boli).

I na kraju, potičem vas na disanje. Jer baš je disanje najsigurniji, bezazlen i polagan način ispuštanja nagomilane frustrirajuće, teške, bolne, negativne energije čovečanstva. Možete da budete sigurni da niste sami; već se u svetlosni voz ukrcao velik broj duša koji su sa vama..koji posve tiho, ali iz dana u dan, šalju svetlost u vaša Srca <3

Neka Ljubav bude ljubljena!