GRADIM KULTURU OSETLJIVU NA PUT SRCA

Naše depresije, ljubomore, narcizmi i neuspesi nisu u sukobu s duhovnim životom. Zapravo su neophodni za njega. Kada se vodi računa o njima, oni sprečavaju duh da odleti u ozon perfekcionizma i duhovne gordosti; da se shvati sopstveni Život, Put i Duša (Istina).

Moja je velika želja pokazati da su psihologija, duhovnost, nauka, umetnost i ekonomija Jedno; nisu u raskolu, saradnjom stvaraju kompletnog pojedinca s budnom Dušom. Rigidnost stvara ratove, podele i nerazumevanje.

Zato volim na psihološki modernizam (nekritičko prihvatanje vrednosti savremenog sveta) odgovoriti Dušom. Jer ona voli i Svetlost i Senku, prošlost, lepotu, umetnost, simbole, odmor, uživanje, sporost, proces, inkubaciju, čekanje, stvaranje, tamu, protivrečnosti.

Srce ima svoje razloge, svoj put, koji nije uvek racionalnom umu jasan, i nije konformistički lagan 😉 Put srca (Dušin put) nije linearan, jednozanačan..složen je i za svakog pojedinca različitog ritma i redosleda. Duša ume da sruši i da gradi; zavisi koliko smo udaljeni od “sopstvene sudbine”.

Dakle, nije najvažnije “brzo odgovoriti užurbanom životu”, biti produktivan, anestezirati osećanja i potrebe, proizvesti više, “stvoriti” svoje pozitivne misli, veštačke, telo doživljavati kao stroj koji mora da savršeno funkcioniše i izgleda..nego sačekati, osetiti, proraditi, usporiti, “odbolovati”..i odabrati sve s Dušom (posao, partnera, mesto stanovanja).

Put je odustajanje od Uloge tvorca proizašle iz popularne ružičaste life-coach kulture i dopustiti Životu (Tvorcu) da se živi kroz nas. Kako hoće. Maknuti se Sebi s puta ♡☆

Upravo to venčanje, između Duha-neba (uzvišene vizije i ideali) i Duše-zemlje (simptomi, nezadovoljstva) jeste cilj prosvećenog života.

Ako Dušu uvedemo u svakodnevni život; imaćemo Svet o kakvom sanjamo..jer će sve stvari, životinje, pojave i ljudi biti obojane Tvorcem.

Neka Ljubav bude ljubljena ♡☆