MOĆ REČI

Sva protrnem kada se setim reči koje sam slušala još od ranog detinjstva. Uf, molim Svetlost da me opere. A još se više postidim nad rečima koje sam sama kroz život izgovorila. Tišina. Vrti se traka života, kao filmska traka.

Kako sam koristila moć koju imam u sebi, moć reči?! Poput bumeranga me stigla svaka izgovorena reč..pljesnula me, srušila, bacila na pod. I sada znam..ono što mogu svakoga dana da uradim kao dobro sebi i svetu jeste Svesnost reči koje izlaze iz mojih usta. Mogu da se zapitam – ko govori ovo, na koga me podseća ovo što mislim ili izgovaram, čije su to misli ili reči?!

Ponekad u našem sistemu imamo reči iz detinjstva, ponekad iz daleke prošlosti, nekad od predaka, vršnjaka, institucija..ima i drugih entiteta koji nas pokušavaju preplašiti jer se boje čoveka i Njegove ogromne moći – snage reči.

Meditacija je jedan od načina za smirivanje uma (pročitaj rubriku Meditacija ukoliko te zanima). Postoje brojne tehnike koje nam mogu pomoći u osvešćivanju naših misli, smirivanju uma i postizanju svesnosti sadašnjeg trenutka i nas u njemu (to se uči,slobodno pitajte).

I na kraju, podsetimo se – U početku beše reč..I reč beše Bog.. Ostaje nam samo da se izvinemo Sebi i Drugima za sve ružne reči (OPROSTI MI MOLIM TE-ŽAO MI JE-VOLIM TE-HVALATI).

A dalje, ono kako će da izgleda naš život, nalazi se u snazi naše reči. Ne bacajte bisere i ne štedite lepih reči ni za sebe ni druge!

Neka Ljubav bude ljubljena!