ŽIVOT JE NALIK RUŽI

POTREBA ZA SAVRŠENSTVOM-najčešća bolest savremenog doba..od tuda dalje nastaju napadi panike, depresija, nezadovoljstvo, anksioznost i ostala čudovista koja nas pomeraju kako bismo odbacili sve što nismo mi..nametnuto.

Savršen muž, savršen posao, savršeno odelo, savršeno telo, sve savršeno. Da li to postoji!?

Ima li u prirodi savršeno stablo, ili savršen cvet!?

Pitali su me klasično pitanje: što očekujem od Nove godine. Ništa. Očekujem od sebe, nešto, u Novom danu..a na kraju godine ću videti, nadam se, rezultat. Nemam neki idličan stav prema novoj godini niti životu uopšte. Život je ovo što jeste. Nalik ruži. Sve ostale “priče” o laganom sjaju i letenju nisu za mene. Ne vibriramo. 😉

Ova godina će nam isporučivati Istinu, brže i direktnije. Traži od nas nepogrešivi fokus. Finalna kapija ovog ciklusa buđenja. Mislim da mnogima to neće prijati. Kad je istina bila ugodna? Onima koji su već utabali svoju stazu povezanu na Izvor neće biti preteško, takvi će se samo pro-širiti i napredovati. Bog se u svima nama pojavljuje kao ženska energija (i u ženama i muškarcima: milosrđe, saosećanje, ljubav), sada se dešava potpuna materijalizacija tog principa (počelo je negde +/- 2012.). Kroz nas se Sada ostvaruje/materijalizuje taj dugo sanjani Novi svet.

Što se tiče muškog principa, pisala sam prethodne 3g o tome. Negde s početkom morone (+/- 2020.) muški princip je i u našem materijalnom svetu krenuo u transformaciju u božansku mušku energiju. Zato ratovi, agresija, nasilje. Muški princip se ne može materijalizovati bez ženskog (tako je postavila Priroda i Bog), zato kroz 3 talasa dolaze ove velike spoljašnje krize.

Naravno, mnogo zavisi od svakoga od nas; koliko sam ja/ti dobro integrisala muški i ženski božanski princip toliko ‘dobro i brzo’ ide u svetu.

Svi procesi započinju unutar nas; jednako su važni i muški i ženski princip, nema tu borbe, postoji samo jednost-jednakost, bitna je ravnoteža unutar nas, s malim naglaskom na ženskom principu jer ga naša realna istorija (spoljni svet) i matriks nisu priznavali kroz religiju, nauku, umetnost, ekonomiju 🙏

Mislim da je suština svega što ja živim i radim..PRIHVATANJE ŽIVOTA I SVOG PUTA.

Ne na način na koji to ja kažem, religija, učitelj ovaj ili onaj, knjiga ta i ta, ili komšinica vidovita, a ni bogami astrologija. Svako sam pomera sopstvene planete i donosi izbore. I ima svoj put. Ti i Bog. Bog i Ti. Jedno.

Glupo je sebe oblačiti u tuđe haljine.

Lepo je gledati i diviti se drugima i njihovim lepim primerima, da, al je užasno glupo krenuti njihovim stopama..oponašanje bilo čega ili bilo koga ne dovodi nas do nas samih.

Treba odrasti. Tražiti Svetlo! Kad odrasteš znaš da si Život..Ruža..da imaš koren (balkanski gen, preci), imaš stabljiku s trnjem (lekcije, odbrana)..i naravno cvet..tvoj miris i boju (jedinstvenost, dar).

Kada uđes unutra, u sebe, vidiš jasno, šta voliš, šta želis od života..kojim putem, sa kojim ljudima..itd. To je ona srž..sopstvena..mnogima nepoznata. I šta onda očekivati od Nove godine i Istine..nego zimu, proleće, leto i jesen..jedan novi ciklus..susret sa delom sopstvene senke i delom sopstvene lepote. O lepoti ruže “ne sudiš” ionako ti..drugi će te primetiti ili neće.

Tebi mora da bude lepo i ugodno u tvojoj koži, sa tvojom bojom. Tada ti je svejedno da li te neko primećuje ili voli..ti si ti..a kad sretneš grm sličnih ruža nema veće radosti!

No i tada opet postoji zima, proleće, leto i jesen-tvoj ciklus ide dalje..uvek..neće “jedna sreća” ili “jedna nesreća” da te učini Ružom..gore-dole..dole-gore..

Priroda nam na najbolji način ukazuje što je to Život Ruže..ona je istinski Vođa i Učitelj. Zato Sebe spoznati, upoznati, dopustiti i prihvatiti; bez savršenizacije i idealizacije molim..dok je pak individuacija put do autentičnosti.

Autentičnost se istakne sama.

Prava Ruža je svesna sopstvene lepote ali se ne zamara reputacijom..jer njezin miris dopire do onih koji su spremni čuti. I ići dalje…

Neka Ljubav bude ljubljena!