ŽIVOT JE NALIK RUŽI

POTREBA ZA SAVRŠENSTVOM-najčešća bolest savremenog doba..od tuda dalje nastaju napadi panike, depresija, nezadovoljstvo, anksioznost i ostala čudovista koja nas pomeraju kako bismo odbacili sve što nismo mi..nametnuto. Pitali su me klasično pitanje: što očekujem od Nove godine. Ništa. Očekujem od sebe, nešto, u Novom danu..a na kraju godine ću videti, nadam se, rezultat. Nemam neki idličan stav prema novoj godini niti životu uopšte. Život je ovo što jeste. Meni najsličniji ruži. Sve ostale “priče” o laganom sjaju i letenju nisu za mene. Ne vibriramo.

Ova godina će nam isporučivati Istinu, tako je osećam. A kad je Istina bila baš ugodna !? 

Mislim da je suština svega što ja verujem, živim i radim..PRIHVATANJE ŽIVOTA I SVOG PUTA. Ne na način na koji to ja kažem, religija, učitelj ovaj ili onaj, knjiga ta i ta, ili komšinica vidovita, a ni bogami astrologija. Svako sam pomera sopstvene planete i donosi izbore. I ima svoj put. Ti i Bog. Bog i Ti. Jedno! Glupo je sebe oblačiti u tuđe haljine. Lepo je gledati i diviti se drugima i njihovim lepim primerima, da, al je užasno glupo krenuti njihovim stopama..oponašanje bilo čega ili bilo koga ne dovodi nas do nas. Treba odrasti. Tražiti Svetlo! Kad odrasteš znaš da si Život..Ruža..da imaš koren (hvala Bogu da sam rođena na ovim prostorima), imaš stabljiku s trnjem, jebiga (nije uopšte lako, služi i za odbranu)..i naravno cvet..svoj miris i boju (jedinstvenost, dar).

Kada uđes unutra, u sebe, vidiš šta voliš, šta želis od života..kojim putem, sa kojim ljudima..itd. To je ona srž..sopstvena..mnogima nepoznata. I šta onda očekivati od Nove godine i Istine..nego zimu, proleće, leto i jesen..jedan novi ciklus..susret sa delom sopstvene senke i delom sopstvene lepote. O lepoti ruže “ne sudiš” ionako ti..primetiće te ili neće.

Tebi mora da bude lepo u tvojoj koži, sa tvojom bojom. tada ti je svejedno da li te neko primećuje ili voli..ti si ti..a kad sretneš grm sličnih ruža nema veće radosti..No i tada opet postoji zima, prolece, leto i jesen-tvoj ciklus ide dalje..uvek..neće “jedna sreća” ili “jedna nesreća” da te učini Ružom..gore-dole..

Priroda nam na najbolji način ukazuje što je to Život RuŽe..ona je istinski Vođa i Učitelj. Zato Sebe spoznati, upoznati, dopustiti i prihvatiti. Prava Ruža se ne zamara sopstvenom reputacijom..jer njezin miris dopire do onih koji su spremni čuti. I ići dalje…


Neka Ljubav bude ljubljena!