RECI NE!

Setite se, dok smo bili deca nije nam baš bilo dozvoljeno reći ne. Ne daj bože! Nažalost, samo su retki roditelji ili vaspitači znali vrednost reči Ne i učili decu da postave svoje granice prema okolini.

No, sve se može naučiti i nikad nije kasno.  Znati reći Ne, usko je povezano sa samopoštovanjem. Reputacija ili ugled kojeg imaš sa samim sobom, zove se tvoje samopoštovanje, to je najbitniji  faktor ispunjenog života.

Ukoliko želite naučiti reći ljudima Ne kada tako mislite ili Da kada opet tako mislite; poradite na svom samopoštovanju. Postoje brojne tehnike, telesne vežbe, vežbe disanja, kognitivno-bihevioralne vežbe, Bachove cvetne esencije, i na hiljadu  tehnika koje vam mogu pomoći.

Dragi prijatelji, klijenti i srodne duše REĆI NE je oslobađajuća formula za mnoge stvari koje vas trenutno guše u vašem životu. Već samo izricanje tog kobnog Ne oslobađa ogromne količine energije, koja nam priziva u svest sve ono o čemu smo zavisni, kao npr mišljenje drugih ljudi o nama samima.

Recite NE svima i svemu sto vas guši. Zatvorite vrata lošim odnosima, poslovima, ponašanjima. Oslobodite se naučenih štetnih obrazaca ponašanja. Budite spontani, bliski i svesni! Jer jedino ste takvi korisni Planeti, jedino ispunjeni Ljubavlju i radošću možete da stvarate Novi svet!

ZNATI REĆI NE I DOSTA JE JESTE BEZUSLOVNA LJUBAV PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA..Ljubav prema sebi i prema drugima zahteva hrabrost, autentičnost i iskrenost..to ne znači da ponekad ne smemo da kažemo Ne i Ne mogu i Ne želim (i da s poštovanjem primimo Ne od drugih) ♡ ☆

Neka Ljubav bude ljubljena!