ANKSIOZNOST, PANIKA, DEPRESIJA – isti uzrocnik –STRAH

putsrca

Sistem u kojem živimo; obrazovni, politički, medicinski, ekonomski, religijski; podržava i hrani naše strahove umesto da oslobađa nasu dušu.

Iz istog razloga smo vekovima gutali naše strahove, gušili našu decu iz najbolje namere, prenosili strahove genetskim putem i do 14 generacija unazad. Dragi moji, puni smo strahova; ali naša je nevolja što toga nismo svesni, neznanje.

Skup strahova ili negativnih verovanja o životu, sebi ili drugim ljudima zove se Zabrana. Vec su nas kao malu decu plašili različitim glupostima kako bismo bili Poslušni; iz neznanja i najbolje namere. Tako smo Nesvesno kreirali u sebi neopisivo velik broj zabrana, kojima je za cilj da se zaštitimo i da budemo prihvaćeni od okoline. Zabrana na mišljenje, zabrana na život, zabrana na seksualnost, zabrana na javni govor, zabrana na razvoj, zabrana na uspeh, zabrana na užitak, zabrana za isticanje, zabrana za bliskost, zabrana za svesnost, zabrana za kreativnost, zabrana zbog spontanosti, zabrana na ljubav, zabrana na prijateljstvo, zabrana na dobrotu i otvorenost, zabrana na znanje, zabrana na radost, zabrana na blagostanje, zabranaaa…

Jedini mogući način da osvestimo zabrane u nama koje smo pokupili putem su osećanja. Osećanje je put do slobode! Kako osetiti zabranu? Osnov svake zabrane jeste strah. Kad god osetite strah od bilo čega, budite sigurni da u paketu nosite million zabrana povezanih sa konkretnim strahom. Strah od uspeha, neuspeha, strah od letenja, strah od ljudi, strah od smrti, strah od duhova, strah od zla, strah od mišljenja drugih ljudi, strah od istine, strah od lekara, strah od kazne, strah od ljubavi, strah od policije, strah od hrane, strah od emocija, strahhh…

Najproždrljiviji strah današnjice jeste strah od pogreške. Sveprisutan. Jer su nas tako dresirali.

U osnovi svake bolesti leži strah. Možda ga nosimo generacijski i uopšte ga nismo svesni. Zato ako želite pronaći izlaz iz anksioznosti,depresije, napada panike,fobija; suočite se sa svojim strahovima. Samo vi to možete. To za vas ne mogu učiniti lekari, psihoterapeuti, lekovi, instrumenti, filozofije ni tehnike. Vi morate da otvorite svoj kavez; onda vam drugi i može pomoći.

Izlaz nije bežanje. Izlaz je prolazak kroz strah. To je pobeda! To je početak Života!