ŽIVOT JE IZBOR vs. NESIGURNOST

Uglavnom nesigurni vozači prave haos u saobraćaju. “Oće kakit-neće kakit” i naprave karambol.

Tako je i u životu.

Nesigurnost jeste sastavni deo života. I kao takvu je treba prihvatiti, a ne gurati pod tepih ili je se plašiti. Nesigurnost je normalna faza. Pre sopstvenog svesnog izbora. Važno je detektovati: “Trenutno sam nesigurna”…u vezi izbora partnera, posla, kupovine, prijateljstva, godišnjeg odmora, bilo čega…” Ne znam tačno što želim.

To je sasvim u redu. Dopuštam da mi se razbistri i da se “pojavi” potrebna jasnoća. A za to mi je potrebno određeno vreme.

A sada ono najvažnije!

Prilikom “čekanja jasnoće” neću voziti. Stojim u mestu, sigurno parkirana. Time ne ugrožavam Sebe, a niti Druge. Stajanjem i “čekanjem” da mi se razjasni moja nesigurnost nikoga neće povrediti, iskoristiti, zavlačiti ili “uzeti tuđe”. U procesu čekanja pozabaviću se sobom i svojim mislima, delima iz prošlosti, zaključcima i pokušaću da shvatim samu sebe, da se odobrim i spoznam što želim dalje za sebe. Ono “moje” me sigurno čeka. Nema potrebe da žurim. Već na sledećoj raskrsnici. Zavisi kada budem spremna.

Zato jer: ŽIVOT JE ZAISTA IZBOR!

Ima nešto i do “sudbine”, ili karmičkih veza i dugova..no o tome neki drugi put. Radi se o individualnom Putu Duše; no, i to se rešava ličnim izborom.

Kada “izaberem” jasno i svesno, ponovo se uključujem u saobraćaj.

Čuvam, negujem, podržavam i sledim sopstveni izbor tj “pravac”, ko oko u glavi. Nezavisno od bilo čijeg mišljenja ili pristanka. Samo mi je On (cilj) pred očima.

Tada ću umeti ceniti vrednost života, i znati sigurno da sam sve sama izabrala!

Spremni? Polećemo!?

Neka Ljubav bude ljubljena!