MERILO USPEHA

U svetu, gde se kao merilo uspeha uzimaju različite vanjske karakteristike, teško je uopšte pričati o Uspehu. Uspeh nije spoljašnja kategorija, jednako kao i samopoštovanje; uspeh nije dokazivanje niti pokazivanje, nadmetanje, gomilanje, manipulisanje, sposobnost. Uspeh je unutrašnji osećaj svrhovitosti i smisla vašega života i postojanja. Uspeh nema meru, zaista. Nije kvantitativna kategorija, nego kvalitativna. Čovek sa 100 eura može da bude jednako uspešan kao i onaj sa 1 000 000 eura. Sve zavisi o ispunjenosti života pojedinca; o načinu na koje provodi vreme, s kime provodi vreme, o osećaju unutrašnje radosti, zdravlja i pripadnosti.

Uspeh nije broj lajkova na društvenim mrežama, ili broj pregleda na internet kanalima, ili pak broj na vašem računu, kvadratura vašeg stana, pozicija na poslu, vaš manekenski izgled, markirana garderoba ili pak omiljenost među ljudima. Ne. To je vaša vanjština, ono kako se prikazujete svetu. To niste vi.

Uspeh je ono što Vi uistinu jeste. Vaš unutarnji osećaj zadovoljstva vlastitim životom, izborima, vašom porodicom i prijateljima, osećaj smisla i vlastite svrhe u svetu, zadovoljstvo, radost ustajanja iz kreveta u jutarnje sate, strast prema stvarima koje volite, ljubav prema ljudima koje volite.

Uspeh je kvalitativna mera vašega postojanja koja je merljiva samo vama; i to unutrašnjim osećanjima zadovoljstva, dobrobiti, smisla, pripadnosti, izobilja, svrhovitosti, osećanje unutrašnjeg mira i radosti.

Uspeh ste Vi, a ne ono što pokazujete svetu.

Zato se usudite bivati, osećati, voleti, stvarati, graditi, radovati. Tako će vaš spoljašnji prikaz biti jednak vašem unutrašnjem bogatstvu. Budite Z.A.D.O.V.O.LJ.N.I. – svetlite, tada ćete biti lepi, zdravi, svoji, mirni i radosni!

Ne zaboravite – uspeh ste Vi (ono što Jeste), a ne ono što imate!

 

Baš volim ljude širokih pogleda i srca..koji nisu robovi forme i normi..koji znaju da su pravila okvir za delanje..i znaju proceniti ljude za koje treba ili ne treba primeniti formativne okvire..to su svesni i zreli pojedinci..njihova tišina je glasna i jasna..oni znaju šta je ljubav..oni jesu ljubav ♥

Neka Ljubav bude ljubljena !