DETE U NAMA

Vraćamo se, da. Prisećamo se, da. Upravo je ovo dokaz da se rađamo kao duše koje Znaju, koje su već mnogo učile. I došle ponovo ovde da uzljube sebe do kraja. Da Sebe pronađu u Nebu, u zrakama sunca, u cvrkutu ptica, u mirisu cveća. Da Sebe osete! Da sebe Osveste!

Deca su naši učitelji, ko zna da ih čuje i primeti; obogaćuje svoj život Dubinama i netaknutom Mudrošću koja nije s ovoga sveta. Deci ne traba vaspitanje. Deci treba vođstvo, podrška i Ljubav. Oni su pravi mali ljudi, koji vide sve što smo mi Veliki zaboravili. Deca osećaju miris lipe, osećaju istinu, znaju ko je pravi Drug. Deca odlaze u ono Društvo gde ih se podržava.

Nažalost, Veliki i Pametni, zaboraviše sve važno što su znali dok su bili deca. Odrasli su otišli u neke nebuloze, misleći da je zaraditi život, da je juriti put i da Je kupiti Ljubav. Brige ih pojedoše. Bezvezne teme zarobiše. Ali, božemoj, oni su Odrasli, pametni, dobro su, znaju sve kako, sofisticirani su, moderni, poštovani u društvu, modno usklađeni, voze dzipove, mogu da imaju što požele.

I, dođu i prođu neke godine…oluje…i čovek se priseti onog Deteta u sebi. Svih njegovih želja i snova. Svih nadanja i čistog srca. Svih prelepih namera o divnom svetu u kome se svi vole. I čovek zaplače, pitajući se što je ostalo od tog divnog deteta kakav je bio.

Ako je hrabar i mudar; čovek se vraća k Sebi. Napušta iluziju u koju  je upao godinama i vraća se vrednostima Deteta u sebi. Nikad nije kasno probuditi to Dete. Pitati ga kako je, što želi i zagrliti ga.

To Dete ste Pravi Vi. Dete u vama je vaše vođstvo, Vaše Više Ja. Sledite Ga. Slušajte Ga. Negujte ga. Volite ga.

Zagrlite dete u vama i pustite ga da govori, misli i oseća. Ono je nepogrešivo. Ono je direktvo povezano sa Suncem. Ono zna vaš put. Povežite se sa detetom u vama. Vratite se Kući.

Nemojte da život prođe a vi niste primetili Dete u vama tj Sebe. To je vaša svrha i Put; Slediti Dete u Sebi.

Vaše Dete živi u Vama negde u području oko stomaka; ima li vazduha, kako se oseća, je li zaboravljeno? Oslobodite ga! Dopustite mu da poraste u vaše sadašnje godine i ZAIGRAJTE SE!!!

ČOVEK NE STARI ZBOG GODINA KOJE IMA, NEGO ZBOG ZATVORENOG UMA I NEČISTOG SRCA!!!

DETEKTOR LAŽI
Pitala me danas jedna vrlo mlada klijentica: “što najviše da slušam u sebi; mozak, srce ili stomak!?” 😉 Mlada a mudra 😉 Ako je Duša integrisana tj srce živo..onda je Stomak prvak 😉 ♡ ☆ Mozak je jedan korak unazad; koristan za procenu (ako znaš kako da ga koristiš, nikad da ga slušaš), Srce je pak korak ispred; u ljubavi, saosećanju, jedinstvu i lepoti. Jedino je stomak u sada i ovde. U stomaku je ono malo “dete u nama” koje će nam (uz ljubav i razum) najbolje objasniti što osećamo, ko smo, ko je onaj ispred nas i što dalje. To je nešto kao lični detektor laži. Autentičnost. Dete u nama, kad posve “ozdravi” zna “sve” 😉 ♡ ☆

Neka Ljubav bude ljubljena!