SELFKER I SELFHELP LAŽE

Jedna novinarka mi je postavila vrlo konkretno i vrlo važno pitanje; prenosim vam odgovor u celosti.

PITANJE: Primetila sam da vi nikako ne podržavate savremenu selfker filozofiju, možete li mi objasniti zašto?

ODGOVOR: Zato što je selfhelp ili selfker laž, obmana i psihički nezdrava orijentacija.

Zapravo se radi o razdvajanju pojedinca od samog sebe i porodično-kulturnih vrednosti u kojima živi zarad “osamljivanja”, a potom manipulacije i profita.

Selfker je još jedna od podlih podmetačina novog svetskog poretka (sustavnog uništavanja čoveka i prirodne sredine), tačnije od nemilosrdnog kapitalizma koji guta sve pred sobom a posebno ljudsku Dušu i sve što jeste “duševno” (humano).

To vam je kao pranje ruku u doba morone. Peri, peri i peri jače..ako “ne pereš dovoljno dobro”, sam si kriv za sopstvenu smrt.

Tako se pod humanošću smatra da je u redu “nedovoljno dobre perače” (čitaj: ne-prskane) ne lečiti i ne primati u bolnice. Jer, logično, sami su krivi za svoju “bolest”.

Selfhelp isto tako “okrivljuje” pojedinca da je kriv što nije najbolja verzija sebe, što je bolestan, ili je izgubio posao..ne daj bože nasilja (i to je sam “privukao”).

Krajnje nehumana manipulacija složenom ljudskom prirodom.

Dobar primer je savremena industrijalizacija i dehumanizacija medicine koja zavisi od lekova (simbol medicine znate-ne ide jedno s drugim), a farmacija koristi prekrasan drevni simbol krsta kao znak farmakomafije. Istražite sami, mnoge drevne simbole jedinstva, mira, ljubavi i zajedništva je preuzeo bolesni kapitalistički lobij i okreuo u svoju korist (simbol nacizma je dobar primer).

Isto je i sa selfhelp diktaturom pod velom “ljubavi”, gde se preuzimaju dobre strane psihologije, filozofije i duhovnosti i vešto ih se umetne u diktat kapitalizma. U kome je pojedinac Bog koji stvara svoj svet i potpuno je odgovoran za baš sve što mu se dešava. Btw: jer mantra dovoljno pozitivno.

Pri tome namerno izostavlja mnogobrojne situacije koje nadilaze moć i snagu pojedinca.

Time “pere ruke” od podrške, važnosti društvene zajednice, socijalne zaštite, institucija i bilo koje (do jučer) humane nauke.

I Pontije Pilat pere ruke, kao simbol prebacivanja odgovornosti na “volju naroda” i dozvole da oslobodi varavu a raspne Hrista.

Jer gle mali čoveče – SAM SI KRIV!

Mi tako lepo “peremo ruke” , prepuštamo te samome sebi, lišavamo sebe bilo kakve odgovornosti, adekvatne socijalne zaštite na svim poljima.

Dehumanizacija čoveka kao društvenog bića.

Dok pak Oni izabrani koji su najbolja verzija sebe jer su se dobro snašli i zagrizli ludilo, uz debeli bankovni račun kojeg su zaradili od poslušnih “ispranih umova” i dobrog “pranja ruku”; e oni vam pričaju i daju savete – kako da uspešno zagrizete jabuku i postanete sociopat, apsolutno neosetljiv za ljude oko sebe već “dobro zakucan” u ljušturu “svojih ljudi” jednakih shvatanja.

Dobra je vest da selfker, selfhelp i ostala savremena ludila žute globalističke kapitalističke duhovnosti imaju rok trajanja; prolazne su i otići će sa scene baš kao i svaka neofašistička maska.

Dolazi vreme zajedništva! Humanizma.

Dobro je brinuti o sebi, o onima koje volite, ostvarivati svoje snove..no, čuvajte se beskrupulozne laže selfkera.

Hoćete li i dalje poslušno “prati ruke” ili ne; zavisi samo od vas.

Neka Ljubav bude ljubljena ♡☆