MIR JE KRALJICA EMOCIJA

Kod vecine ljudi sam primetila da uglavnom traže konstantno ushićenje, adrenalin, dešavanja, kretanje. Savremeni život je objašnjenje za to uzaludno ponašanje. Također, današnja popularna žuta (lažna) duhovnost iliti popularni life coaching propagira konstantno održanje ekstatične enerije, što nije zdravo za telo a kamoli za Dušu.

Smirenje. Održavanje Mira unutar sebe jeste posve prirodan način nošenja sa svakodnevnicom i inim problemima. Promatranje, odgovaranje, delovanje kroz Mir.

Često ponavljam svojim klijentima da ne donose nove odluke u stanju krize, da ne odustaju od terapijskog procesa dok je loša faza, također niti u stanju sreće. Nisam ja protiv sreće, naravno, no to je prolazno stanje. Plod smirenja i mira unutar sebe jeste Radost. To je mnogo drugačije i prirodnije stanje od sreće. To je Plod, ne cilj ličnog razvoja.

Mir je kraljica emocija. Često govorim o tom Nultom stanju u nama, prirodnom stanju bivanja, ne + a ne niti – stanje, ne gore niti dole, Nulta pozicija je stanje zdravlja i ravnoteže. Mir.

Vredno pitanje koje donosi jasnoću i uvid u situacijama odluke jeste – DA LI MI OVA OSOBA, DOGAĐAJ ILI STVAR DONOSI MIR ILI NEMIR?

Idite za svojim Mirom i baš to Smirenje doneće vam Srce puno Radosti.

**************************

PROBLEMI
..većina problema se ne rešava..
..neki se reše..
..ostali se jednostavno prerastu..puste..
..i budeš nekako nag..svoj..
..Slobodan 🙏

Mir Vama!

Neka Ljubav bude ljubljena!