SAMOVOLJA BLOKIRA ISCELJENJE TRAUMA

Svi smo mi nekad bili deca; a možda i nismo nikada odrasli, ko zna.

Pogledamo li prosečnog trogodišnjaka, jasno ćemo videti prirodnu borbenost, iskazivanje svoje volje i testiranje granica. To je zdravo ponašanje koje, ako naiđe na plodne uslove, testira i vaspitava našu samovolju.

No, ukoliko nismo imali adekvatno vaspitanje, što zbog okolnosti ili neznanja naših roditelja i vaspitača; zastajemo blokirani samovoljom kao trogodišnje dete.

Jedan deo naše ličnosti (unutarnje dete) postaje blokirano besom, strahom, kontrolom i sputanošću.

To se u našem svakidašnjem životu reflektuje na sopstvenu kreativnu moć, na stvaranje emotivnih odnosa i na lični uspeh u životu.

Naše su duše putovale mnogo, nosimo u našem sistemu mnoge traume; kako iz detinjstva, tako i iz daleke prošlosti. Mi ih se naravno ne sećamo. Samo primećujemo da nam nešto ne dozvoljava napredak. Stalno nas drži taocima sopstvenog lošeg samopoštovanja i neispoljavanja individualnosti.

Upravo je osvešćivanje tog dela ličnosti u nama (unutarnje dete) Izvor svih naših pobeda i isceljenja. No, prilikom otvaranja svoje duševne Pandore zasigurno moramo posvetiti pažnju Samovolji.

Mi jesmo na nekom nivou kreatori svoje sreće i svojih života; no ukoliko nismo rešili unutarnje bitke sa sopstvenim samovoljnim detetom, stalno ćemo imati neprilike u spoljašnjem svetu koje se manifestuju neprihvatanjem od strane okoline.

Napokon, priziva nam se u svest tako moćna molitva Oče naš – koja jasno uči *neka bude volja tvoja*. Otpuštanje samovolje. Otpuštanje svojih zaključaka o životu, konstrukcija o svetu i Tvorcu, o ljudima, o priči našeg iskustva, o iluziji našeg velebnog sveznanja i oštre kontrole na koju trošimo ogromne količine energije.

Dakle, otpustimo kontrolu. Predajmo Tvorcu i Svetlosti našu Samovolju – a zauzvrat nas čeka Mudrost o volji Njegovoj koja je ujedno i slika našeg Sna. Poverenje i predaja u božanske ruke nije slabost i čekanje Deda mraza, nego otpuštanje blokada svih naših prošlih trauma.

U to ime, otpustimo samovolju i pustimo neka Život teče kroz nas kako hoće. Verujte, dočekace nas sve o čemu smo sanjali i čemu smo posvetili svoje najlepše misli, čežnje i želje.

Neka bude volja tvoja. Neka Ljubav bude ljubljena!