PRIVATNOS JE VAŽNA!

PRIVATNOST JE VAŽNA

Luksuz.

No, kao i uvek..zavisi od nas.

Mudar čovek pravi balans između ličnih vrednosti i “modernog diktata društva”.

Zato često govorim ljudima, kada “radimo” na ličnim ciljevima: ne pričajte o tome drugima.

Nego dan po dan, posvećenošću, entuzijazmom i marljivošću radite na njima..rezultati će doći.

Namerom se utaba vaša staza. A doslednošću i disciplinom (“ne rasipanjem” okolo) se stvaraju situacije koje dovode do realizacije.

Zahvalna sam Bogu što me naučio da pravim “prave ograde” i granice..to se na prvi pogled čini kao zatvorenost, možda i ekscentričnost..no, dugoročno se pokazuje kao blagoslov. Ne postoji ‘bezuslovno’ unutar zdravih odnosa, sem na način da poštujem i svoje vreme i vreme onog drugog i bezuslovno ga prihvatam. Ali prihvatam i uvažavam i sebe!

Dakle, moja ljubav je bezuslovna i jednaka za sve; ali poštovanje nije, ono mora da se zasluži. Na poštovanje uzvraćam poštovanjem; dok pak na nepoštovanje uzvraćam granicom (zato ograđujem svoju privatnost). Svako treba da sledi sopstveni osećaj – jer preveliko izlaganje intime oduzima ‘osećaj sopstva’, a onda smo ‘hrana’, nojevi, roboti, slepi sledbenici.

Samo je ‘božanska ljubav’ dostupna 24h/dan svima. Pozovite je 🙏 , svi mi se punimo iz istog Izvora.

Stoga je korisno ‘podeliti’ ljude u svoj prvi krug ljudi, ‘moji najbliži’ (gde nema potrebe za okvirom jer smo slični i razumemo se) i ostale u drugi krug ljudi (gde postoji okvir funkcionisanja, npr poslovno), jer ljudima ‘nikad dosta’, koliko god da si korektan i daješ se, nezadovoljstvo je zagarantovano. Baš zbog toga postoji struktura, vreme, okvir funkcionisanja. Npr. ja gasim telefon u određeno vreme.

Jer “moji ljudi” dođu i pokucaju na vrata, ne preskaču ograde ni prozore 😉

To se zove međusobno poštovanje.

Privatnost je važna ♡☆

Neka Ljubav bude ljubljena!

⚠️ NIJE DOZVOLJENO KOPIRANJE TEKSTOVA S OVE STRANICE BEZ NAVODA AUTORA ⛔️