POTREBE DUŠE

Tvoje potrebe duše pokazuju Tvoj Put. Sledi ih. Ne morališi, ne traži izgovore za stajanje u mestu i bežanje, prestani da lažeš sebe. I odvaži se. Kreni. Tvoj je zadatak samo da uradiš svoj prvi korak, ostalo će biti iznenađenje, jer ćeš shvatiti da te ceo Univerzum podržava.

Seti se. Ono kad si još bio dete. O čemu si maštao? Priseti se i teških trenutaka u svome životu, što si tada sebi obećao? I na kraju – seti se čoveče ko si?! Tvoje potrebe duše (srca) nisu isto što i potrebe tela (ega,sveta). Seti se, koje su tvoje potrebe duše!?

Nije važno što se od tebe očekuje, zaista nije važno što su ti nametnuli drugi, sistem ili si sam sebi nametnuo. Zar je zaista važno što bi trebao, morao ili bi bilo dobro da uradiš. Pusti sve to. To su priče koje svi mi ponekad pričamo sebi, i u sebi.

Prihvati svoje istinske potrebe duše; čežnje, snove, nadanja. Prihvati da si čovek. Tvoje potrebe stanuju u tvome srcu; to baš i nije slučajno. Znaš li? Tu ih je smestio sam Izvor. Da. Kako bi te dozvao prvo k Sebi, a zatim te ponovo vratio k Tebi. Seti se čoveče ko si!