LJUBAV PREMA SEBI

Popularna tema: ljubav prema sebi.

Pa kaže, voli sebe, kupi, odjebi, promeni auto, poso, menjaj partnere, samo rokaj, bacaj staro, smeškaj se po instagramu, glumi sreću, blabla..

Dobra vest! Ništa od kozmetičkih promena, spoljašnjih nije ljubav prema sebi.

Ljubav prema sebi je istinsko pomeranje, nutarnje..kad doživiš sebe..bez obzira na promašaje, gluposti, iluzije koje si živeo..odjednom, nakon podosta muke i strpljenja i ozbiljnog suošavanja sa sobom shvatiš; nisu tačne fraze poput: “za prekid, razvod su potrebni dvoje” (nisu, potreban je jedan gad u vezi, narcis, lažljivac, prevarant), ili “svi su isti” (nisu, ima mnogo nijansi ludaka), ili “ćuti, trpi, dobro je” (a tebi muka)..

Dakle, unutarnje znanje. Osvojeno vlastitim iskustvom, vlatitom verom u sebe, suočavanjem i istinom donosi ljubav prema sebi. Kao znak na srcu.

I dela koja prate obećanje: ne dam više na sebe, postavljam granice, govorim šta mislim, samo istinu, biram društvo, ljude, poslove, ne ćutim, ne trpim, ne glumim, ne varam, ne igram igrice, jasan sam sebi i drugima, ne omalovažavam druge, puštam svakoga da živi kako hoće jer i ja biram sopstveni život, poštujem tuđe granice, ne likujem, ne žalim se/te, kažem gde treba: volim te ali ne mogu više da tolerišem tvoje ponašanje..

“Šta će drugi reći” okačim lepo mačku o rep 😉, tuđa očekivanja obesim o klin, tolerisanje nepoštovanja sečem i pre nego se dogodilo, tuđu ne-kulturu, ne-vaspitanje, primitivizam, neprijateljstvo, površnost, zlobu ne doživljavam više lično.. i istražujem, upoznajem sebe. Dišem!

Cvetam!

POŠTUJEM SVOJ RITAM!

Preduzimam potrebne korake. Čistim život od sveg preostalog “smeća”. Učim. Radim. Kucam.

Dozvoljavam sebi užitak, dozvoljavam si znanje, odlaganje zadovoljstva, strpljivost, nejasnoću, kristalnu jasnoću, dozvoljam si zbunjenost, i lepotu, dozvoljavam drugima da me ne razumeju jer biram razumeti sebe.

Prihvatam sebe.

Pazite; celog!

Sve sobe u meni; i tugu, i stid, i strah, i ljutnju, i nesigurnost, i radost, i mir, i tišinu, i otvorenost, i sigurnost, i posesivnost, i ljubav.

Volim ih sve!

Nežan sam prema sebi.

Eh..tek tada..znaš..”biti sa drugima”!!

Budite..ne sve sto želite..nego sve sto jeste.

Čoveče Božji, živiš zarad sebe..ne drugih. Zato zavoli da budeš sam sa sobom.

Neka Ljubav bude ljubljena ♡☆