SVAŠTARENJE

SVAŠTARENJE..glavni neprijatelj duhovnom, telesnom i mentalnom napretku..malo ovoga, malo onoga..malo ova tehnika..malo ova vežba..malo istok, malo zapad..malo vruće, malo hladno, malo prepišem ovde, malo iz ove knjige..ne!

Lični razvoj nije švedski sto..zbunili ste i svoj mozak i dušu i telo (muka im je, zove na povraćanje) , ne zna gde će, ne zna ko ste..pomešali ste se sa svačim, treba vremena da se slegne.

Naša balkanska duša, iliti geni..imaju svoj tajni kod i zato uvezena duhovnost, psihologija, kuhinja ili vežbe nemaju stvarnih efekata ni pravog istinskog napretka. Samo se radi o kozmetičkim promenama, uglavnom spolja.

SVAŠTARENJE jeste mlakost i Gordost..ugađanje senzacijama ega a ne put Duše. Uzimanjem samo onoga što ti se sviđa i što godi tvojoj udodnosti nije promena, već laganje sebe, maskiranje u masku *rada na sebi*. To je jako moderno danas, to zovem Žuta duhovnost (skupa, lažna, ima mnogo sledbenika, propagira lakoću uspeha i brzo se širi)! Ne možeš da se klanjaš i Tvorcu i vragu..a to većina tragaoca radi, nesvesno naravno (jer su dopustili da budu zavedeni lažnim svetlom).

Onog dana kada prihvatite da ste posejani ovde, s razlogom..vi ćete započeti svoj stvarni cvat, pred nosom ćete videti sve što vam treba za rast..a cvetanje daje mirisne plodove društvu.

Vi već imate seme u sebi, ne treba da idete po sebe na druge krajeve sveta..

Samo niste Dopustili tom semenu u vašoj Dusi da polako raste, niste ga zalivali, pazili, čuvali, čekali..želeli ste brze rezultate pa ste se izgubili putem.

Svaka duša ima svoj put, da, ali i svoj okvir i plodno tlo, nisu sva tla ista (pesak, zemlja, glina, mulj). Kad upoznaš svoje korene, onda možeš i da letiš svuda gde osećaš da moraš (da naučiš); jer baš čvrsto korenje te drži na Zemlji da se ne izgubiš u svom letu. Danas se laži tako lako šire i samo trenutak nepažnje odvede Dušu na suprotnu stranu bez i da primetiš.

Najbrža duhovna tehnika koju preporučam za sabiranje svojih delova jeste vraćanje svojim korenima,  Osećanje stvarnog sebe i Disanje..sve ostalo je u redu kao krošnja i vredi se širiti..no s oprezom i sigurnošću vođstva od Izvora. Mudrost!

Znanje ima jasne granice, dok neznanje nema kraja!

Jednostavno. Samo postani svestan sebe; dok pereš ruke, voziš auto, čekaš u redu, kuvaš.
Postani svestan da si živ/a! Da dišeš.
I sve radi s punom svešću. Pokušaj!
Tvoj život će dobiti neobjašnjivo lepe i ugodne nijanse. Ugodne u potpunoj jednostavnosti bivanja 💫

RASTI TAMO GDE SI POSEJAN

Neka Ljubav bude ljubljena!