ŠTO KADA TE ŽIVOT STAVI NA KLUPU?

Svakome od nas u životu dođe vreme stajanja. Što god da uradimo, ne ide. Sve smo ispravno uradili i nema pomaka. Kako god da stvari postavimo i pogledamo, radimo na sebi, lepo mislimo, osećamo se harmonično…ali, došla je po nas klupa.

KLUPA JE SVETO MESTO ZA MAJSTORE.

Vreme puno preslagivanja, sagledavanja, zbrajanja, provere, mraka potrebnog da Seme u nama proklija.

Znam da je vreme stajanja teško, naizgled bez svrhe. Mi bismo možda igrali tekmu, puni smo ideja i snage, a život kaže: Klupa. Nema ništa za tebe Dušo. Sedi tamo po strani i čekaj. Osećaj, idemo do dna.

Vreme blagoslova. Jer se u našoj senci krije naš istinski potencijal. No, većina ljudi u to vreme odustaje od svoje ljubavi, svojih snova, poslova, sna. I zato nisu uspeli! Ne zbog godina na klupi, nego zbog odustajanja.

Suočavanje sa sopstvenom senkom nije ugodno. Grozno je. Vuče na dno. Ima tu i depresije, osude, neopraštanja, nagomilane tuge, nekih tamo emocija predaka koje ni ne možemo da imenujemo, besa, želje za osvetom, lažne ambicioznosti, nezadovoljstvo, zameranja razne vrste, nepravde, neispunjenih potreba. Crno je to mesto.

Možemo da bežimo. Nema problema. U maštu, u veze, u poslove, u modu, u filozofije, duhovnost…

Život nas stavi na klupu jer je došao red na nas. Da. Za uspeh, za sreću, za ostvarenje, za ispunjenje snova i ljubavi. Ali moramo proći kroz sopstvenu senku. Nema drugog načina. Ko kaže da ima, ne zna, i nije proklijao, samo je u sopstvenom begu i još dubljoj praznini i iluziji.

Klupa je dar. Privilegija. Čast. A ne kazna. Ona je majstorski ispit svega što smo došli da pokažemo svetu.

Zato je mudar odabir vođstva u to vreme presudan, jer malo je velikana koji mogu da to vreme prođu sami a da ostanu na svojoj pravoj putanji.

Zato, kad vam dođe vreme stagnacije u životu, ne bojte se! To je vaš trenutak! To je vaša istinska transformacija, kao gusenice u leptira. Faza klupa nekome traje i do 7 dugih godina, deluje mračno i bez nade, ali verujte mi Duše  nakon tamne noći postaju čista manifestacija Čoveka.

Vreme u kome se uči Voleti sebe bez očekivanja, bez rezultata za pohvalu, bez životno očekivanih uloga i uspeha, vreme kada Ništa postaje Sve. Postajete Vi. Takvi kakvi jeste! Vreme u kome je korisno da se posvetite Sebi i svemu što volite, umetnosti, sportu, kuvanju, čitanju..otpuštanju i dopuštanju!

Ne odustajte!

KLUPA JE SVETO MESTO ZA MAJSTORE!

Neka Ljubav bude ljubljena!