PISMO JEDNE ŽENE BIVŠOJ LJUBAVI

Bio si mi važan, a s tobom sam naučila da sebi budem prva. Od početka sam znala ko si ali sam iz velike ljubavi pristala na vezu, nadajući se tvom sazrevanju. Iluzija, znam.

Bio si moje strpljenje, stalno me terao da te “čekam”, izgovori poput dok “nađem posao” koga nisi ni tražio, platu.. pa vreme koje “nisi imao” od svoje mame kojoj si vazda “trčao”; sada znam, bio je to signal za oprez koga nisam na vreme uočila. Kupovao si vreme, ti nikada nisi mislio ozbiljno sa mnom.

Bio si moj provod, nikada me nisi izveo u bioskop, pozorište ili koncert..nije se moglo jer si izlazio sa drugovima, “doći će vreme” naravno i “došlo je” mojim odlaskom.

Bio si moje bogatstvo, dok sam one naše “kafe i ručkove” van kuće plaćala ja a ti si uredno na sto stavljao svoj crveni malboro, mene kažnjavao ćutanjem, razgovarao s konobarima, flertovao s drugim ženama, “jer poštuješ njen rad pa si podrška” i “vidi stvarno me gleda”.

Bio si moja porodica, dok sam kuvala, prala ti veš, plaćala račune i išla u prodavnicu.

Bio si moj ponos, dok si me pokušao kriti od svojih prijatelja, a po društvenim mrežama se hvalio “trofejima”. Ipak, pored mene nisi uspeo u svojim lažima!

Bio si moja radost, na našim jeftinim putovanjima, gde sam redovno ja plaćala benzin i smeštaj..čak i onda kada je “putovanje bilo poklon meni za rođendan”.

Bio si moj poklon, dok sam ti kupovala razne sitnice od srca..a ti meni doneo nečiji “otvoreni parfem”, častio si svoje “drugove”, razbacivao na opijanja i muziku a kod mene jeo i tražio da ti kupujem odela. Bukvalno si popišao poklon koji sam ti s dušom pisala i ostavio ga na mom prozoru.

Bio si moja ljubav, govorio mi milijun puta dnevno da me “voliš najviše na svetu”, dok sam ti seksualno ugađala, jasno ti govorila što ne želim u krevetu a ti si me i dalje prisiljavao iako si znao što mi ne prija, ..na prvo moje “ne” jer sam imala ciklus, ti si ionako otišao.

Bio si moj san, koga sam rado grlila, i više nikad ne bih poželela! Bogu zahvaljujem što me oslobodio!

Bio si moja lepota, dok si gledao i hvalio druge žene u mom prisutstvu.

Bio si moj vetar, jer si me napuštajući min 1x mesečno naučio leteti.

Bio si moje zdravlje, dok sam sama rešavala probleme koje si mi do-nosio a ti si uredno govorio: ” nije od mene”.

Bio si moja odanost, dok si me opkradao i iskorištavao, uzimajući mi novac, stvari i “dušu”.

Bio si moje sunce; dok si me varao, svake dve nedelje se dopisivao i viđao sa drugom ženom nudeći joj seks..pravdajući to “našim problemima” naučio si me sijati.

Bio si moje poštovanje, koje si rušio redovno pomerajući moje granice. Poslednja ti je bila podignuta ruka, a agresivno vikanje, vređanje, omalovažavanje moja svakodnevnica.

Bio si moje prosvetljenje, uz tebe sam naučila da gledam ono što ljudi rade a ne što govore i obećavaju. Shvatila sam da si ti jedna izuzetno nezrela, nesigurna, nesnađena osoba, da ne umeš da budeš sam, da ne znaš što želiš od života i zato ideš iz veze u vezu, svakoj prodaješ priču o “večnoj ljubavi”, iskorištavajući dobre, vredne i saosećajne žene. Sam si sve otkrivao o sebi govoreći: “3-4x spavam s nekom ženom i već ju volim”. Ne hvala za takvu ljubav!

Na kraju nismo izbegli neminovnost nepoštovanja; ni jedna tvoj reč, pesma, dodir, pogled, lažno delo ljubavi nije me moglo zadržati. Nikada neću zaboraviti trenutak kad sam te poslednji put oterala, a ti si i dalje čekao na parkingu moju milost koje za tebe više nije bilo i neće biti. Jer sam progledala!

Ljude pamtim po kraju, na početku su svi med i mleko. Zato ti hvala za naše “krajeve” koji su mi verno pokazivali ko si, na šta si sve spreman i kakav bi mi život bio da sam ostala kraj tebe!

Ne brini! Onog časa kad si mi u slušalicu rekao: “ne želim da mi budeš obaveza”, ja sam odlučila da ti ne budem ništa. Nikad i ništa.

Ostadoh u nekom letu, osvetljena; jer si me naučio da volim i poštujem sebe.

Ogrešio si se o mene jako! Tako shvati čovek da ništa ne gubi tj. izgubila sam nemir, laži, poroke, probleme a to je blagoslov. Dok si ti izgubio mene. Promašio si ljubav, ali tvoje lekcije tek slede.

Ne pravdaj se, ne plači, ne moli me više za oproštaj..”ništa mi ne duguješ, srećan ti put..nemaš biti zašto ni zbunjen ni ljut..ma daj, ne brini za detalje..i samo kreni dalje, što prije.. kao da ništa bilo nije..jer nije”.

Moj najveći uspeh u toj iluziji jeste ravnodušnost, jer “sam te prebolela još u vezi”, – toliko tvojih izdaja, preljuba, laži, skrivanja, prljavih igara, iskorištavanja mojih emocija i ljubavi, ruganja mom poslu, omalovažavanja mojih uspeha,porodice i prijatelja, lažnih obećanja, nedostatka podrške i nežnosti, zloupotrebe moje dobrote i opraštanja neoprostivog..sve to, a zapravo sam samo čekala da popijem vino iz našeg pehara ljubavi..od tebe dobih samo gorčinu, strah, nepoverenje i laž. Uf, nisi ni primetio koliko je bilo mojih nemirnih, suznih noćiju još u tvom zagrljaju. Cepala se Duša, bačena na kolena umesto da sedi na prestolu ljubavi koju ti je bezuslovno davala. Videla sam sve jasno, trebalo mi je mnogo vremena da prihvatim istinu, kao veran pas beskućnik sam čekala mrvice ljubavi koje nikada nisam dobila. Toliko mi je bilo loše sa tobom, ali sam prećutno puštala da dotaknemo dno, kao da se moja Duša pozdravljala: hvala ti na svemu zapravo, spotakla sam se na čoveka hladnog srca koji vešto glumi ljubav, baš sam glupa ispala. No, kada mi se napustivši tebe i tvoj zatvor od laži vratio moj stari mir; shvatila sam sve svoje razloge koji su me kratko držali u tvom mraku. Moja mera iluzije se raspršila, demoni prošlih inkarnacija također, kao i proživljene porodične disfunkcije mog detinjstva. Onda je moja naivnost časna smrt sa kojom se ponosim.

Sada pišem ovo s osmehom slobode, nakon dugotrajnog procesa dubinskog isceljenja, Nova Ja Zna. Izoštrio mi se vid, nisam mogla videti zlo i bolest u tebi jer Ja Jesam Ljubav!

Svako ima pravo na svoje želje i svoju sreću…želim Ti Mir koji prevazilazi svako poimanje 🌞

Jednom ćemo se opet sresti..ne sada i ne ovde..ali tamo gde postoji Zlatni prah sigurno.

(nije dozvoljeno kopiranje, dozvoljeno je share-ovanje, autor ga posvećuje svim “izmučenim” dušama od narcisa, manipulatora i psihopata)🙏

(anonimni autor za www.putsrca.rs)