ZAŠTITA PREDAKA

Često govorim o nama ljudima kao magarcima, jer nosimo sa sobom i svoje *grehe* i naših predaka (i naroda kojem pripadamo).

O tome zapravo govore sve religije sveta, razna psihologijska učenja i filozofije. Vrlo bliska tema nasledstvu predaka jeste opraštanje. Opraštanje ili otpuštanje precima, počevši od naših roditelja, jeste nezaobilazni put razvoja svesnosti pojedinca i čišćenja vlastite energije.

Naravno, pri tome nema slučajnosti, našli smo se u određenim okolnostima i porodicama s razlogom; naša Duša je došla da počisti svoju istoriju.

Kako bismo dobili zaštitu naših predaka; što je vrlo važno za sve vrste prosperiteta u našem životu, najvažnije jeste pomirenje s roditeljima, dedovima i braćom. Ukoliko to nije bilo moguće za života, postoji mogućnost i nakon smrti da se prekinu razna porodična prokletstva i *grehovi*.

Kako da prepoznamo jesmo li pod zaštitom predaka ili prokletstvom? Po našem iskustvu života.

Ukoliko nemamo dobre odnose s roditeljima, braćom, ukoliko postoje brojni razvodi, nesreće, samoubojstva u porodici, nasledne bolesti i stalni neuspesi u ljubavi i poslu; zasigurno moramo da potražimo pomoć da otklonimo prokletstva porodičnog stabla. Također, ovde pripadaju i sva neprijateljstva (neopraštanja) prema nekom drugom narodu

Ukoliko se osećamo sigurnima, s jasnom pripadnošću, uspešnima u ljubavi i poslu, s harmoničnim odnosima u porodici, s prosperitetom i pozitivnom energijom; mi smo blagoslovljeni zaštitom naših predaka. Zdravim korenom. Zahvalimo svojim precima!

Mislim da je najvažniji zadatak kojeg možemo da poklonimo našim potomcima da očistimo svoje drumove. Našoj deci nisu toliko od pomoći ni kuće ni materijalno nasledsto, već duhovno nasleđe koje im ostavljamo u amanet.

Hoćemo li našim potomcima ostaviti blagoslov ili prokletstvo odlučujemo mi sami svojim životom i delima.

Odgovornost je uvek samo na nama. Čak i u situacijama kada smo sami imali vrlo nečiste drumove, mi odlučujemo hoćemo li da prekinemo ponavljanja i nesreće našim potomcima.

Vreme je da prekinemo beskonačne nizove ponavljanja! Očistimo svoje drumove!

Neka Ljubav bude ljubljena!

“Oslobađam svoje roditelje osećaja da su me izneverili.
Oslobađam svoju decu potrebe da me učine ponosnim. Neka vlastiti put ispisuju slušajući svoje srce koje im neprestano šapuće na uho.
Oslobađam svog partnera obaveze da me učini kompletnom osobom.
Ništa mi ne nedostaje; stalno učim zajedno sa svim drugim bićima.
Zahvaljujem se svojim precima koji su se sjedinili kako bih ja danas udisao život. Oslobađam ih grešaka iz prošlosti i želja koje nisu ispunili, svestan da su učinili najbolje što su mogli da reše svoje teškoće u skladu sa svesnosti i razumevanju koja su tada imali. Poštujem ih, volim i vidim njihovu nevinost.
Ogoljavam se pred njihovim očima, te tako oni znaju da ne skrivam i ne dugujem ništa osim odanosti samom sebi i vlastitom postojanju. Prateći mudrost srca, svestan sam da ostvarujem svoj životni cilj, slobodan od vidljivih i nevidljivih vezanosti koje mogu da ugroze moj Mir i Sreću, koji su moja jedina obaveza.
Odričem se uloge spasioca, onog koji ujedinjuje ili ispunjava očekivanja drugih ljudi. Učim kroz, i isključivo kroz LJUBAV.
Poštujem svoju suštinu, svoje načine da se izrazim, iako me možda neko ne razumije.
Slušam sam sebe, zato što sam jedini koji je živeo i iskusio priču mog života, zato što poznajem sebe, znam ko sam, što osećam šta radim i zašto to radim.
Poštujem i uvažavam sebe.
Poštujem Božansko u sebi kao i u tebi. Slobodni smo.”
~drevni blagoslov na Navatl jeziku, kojim se od  7. veka govorilo na teritoriji centralnog Meksika. Blagoslov govori o opraštanju, nežnosti, razvezivanju i oslobađanju.