DRUGI ĆE NAS POŠTOVATI ONOLIKO KOLIKO POŠTUJEMO SEBE I SVOJE VREME

Vreme je medij u kome stvaramo. To je naše bivanje u trenutku. Ono je baš zato dragoceno. Kao mogućnost.

Ako  želimo da budemo uspešni i poštovani obratimo pažnju na svoje vreme. Kako ga provodimo? Kome ga poklanjamo? Na što ga trošimo?

Vreme je nama dano kao prilika za manifestaciju naše duše i naše istine. Vreme je kao bašta. Poštujmo svoje vreme, negujmo ga i čuvajmo od svraka koje kljucaju našu baštu stvaranja.

Poštujmo i tuđe vreme; kao tuđu baštu stvaranja.

Zato ne kasnimo na zakazane sastanke, bilo u poslu ili prijateljstvu; kašnjenje jeste nepoštovanje druge osobe i njenog vremena. Ne ulazimo u tuđe vreme nenajavljeni ili nepozvani. Zakazujmo samo one termine koje možemo da ispoštujemo. Ne igrajmo se s tuđom energijom; jer ni nama samima nije ugodno kada nas ne poštuju. Ne tražimo izgovore za ponašanje nepoštovanja; jer za sve što nam je istinski važno zasigurno nalazimo vreme. Zato ona česta doskočica – Nemam vremena – prosto nije istinita.

Strukturiranje vremena jeste nezaobilazna nužnost na putu Uspeha, Ljubavi, Poštovanja i kvalitetnih međuljudskih odnosa. Ko ne ume da organizuje svoje vreme, ne može rasti, ne može da preuzme odgovornost nad svojim životom i ne može da poštuje sebe samoga (niti druge ljude). Organizacija i struktura vremena, istrajnost i marljivost leže iza svakog uspešnog čoveka. Da li želite da budete uspešni? Primarno se pozabavite strukturiranjem i organizacijom vašeg vremena a ne sa lukavim izgovorima kojima ćete opravdavati vašu lenjost. Vreme je kao prostor u kome manifestujemo svoju energiju, ideje, kreacije. Zato poštujmo svoju i tuđu Energiju. Jer, drugi će nas poštovati onoliko koliko poštujemo sebe i svoje vreme!

Vreme prolazi. Ne čeka. Ne vraća se. Zato iskoristimo s poštovanjem svaki poklonjeni trenutak.