SMISAO ŽIVOTA – KAKO PRONAĆI SVOJU SVRHU?

Smisao života i Vaša svrha ste VI sami. Vi ste Svrha, vi ste ŽIVOT, vi ste Smisao.

Kad kažem Vi, mislim na autentični deo vas, ma štogod to bilo. To je ono razigrano i kreativno dete u vama kojeg ste morali da napustite ulazeći u svet odraslih. S odrastanjem ste stavili ozbiljne maske na lice i nastavili s ozbiljnim temama i vrlo ozbiljnim poslovima. Tužno je što civilizacija očekuje od nas.

Dete u nama, naš pravi ja, autentični deo naše ličnosti i dalje živi u nama; bez obzira u kojoj meri bilo zapušteno i neosvešteno. Dete u nama živi negde oko područja našeg stomaka, tu možemo da osetimo njegovo prisutstvo. Možemo da mu ponudimo pažnju, razgovor, slušanje, pitanje, odgovor, posvećenost, zagrljaj, ljubav. Ono čeka celoga života da nas oslobodi, da nam kaže ko smo mi.

Ukoliko zaista želite da znate vašu svrhu i smisao života, pozabavite se vašim Unutarnjim detetom. To zahteva tišinu, stajanje, slušanje, odustajanje od uobičajene jurnjave i ponašanja iz navike. Zastanite da vam ne promakne trenutak. Srećni ljudi ne jure ni za čim! Iscelite ga, slušajte ga, pratite ga i učite od njega. Vama ne treba drugo znanje od znanja kojima vas upućuje vaše Unutarnje dete ili Intuicija, sve drugo je gubljenje vremena i igra ega.

Postoje brojne tehnike u radu sa Unutarnjim detetom. Vizualizacije deteta, vaša fotografija dok ste bili dete, igračka ili omiljeni predmet, odeća; postoje brojne meditacije za isceljenje deteta u vama. Cilj je dobiti poverenje od vašeg Unutarnjeg deteta, komunikaciju i vođstvo. Jer upravo dete ima ključeve za vašu slobodu. Da Dete! Dete je vaš najverniji vodič i Učitelj i samo ono zna i poznaje vaš put; vaše Više Ja živi upravo kroz vaše Unutarnje dete.

Ukoliko odlučite da postanete smisao života samima sebi,  vaša svrha jeste uistinu Ljubav prema sebi, jer samo kroz ljubav prema sebi mi možemo da volimo ceo svet i da budemo istinski korisni u svetu.

Vi ste Život! Vi ste Ljubav!