RECI NE!

NE je NE!
Da vam kažem; kada nisam slušala sebe, skupo sam plaćala svoje greške.
Onda me to ubrzalo da naučim reći Ne bez ispričavanja.
Shvatila sam “nikada neću biti dovoljno dobra ljudima” koji žele sa mnom po svom, klijentima koji zadiru u moje vreme, koji kasne ili očekuju da im se produži termin, onima koji povrede i očekuju da im se ja izvinem 😅
Također, primetih: više me cene otkako postavljam jasne granice.
Tek ćete na taj način, kada govorite “da i ne” onda kada tako mislite, jasno videti ko su vaši ljudi; i privatno i poslovno 🙃
Setite se, dok smo bili deca nije nam baš bilo dozvoljeno reći ne. Ne daj bože! Nažalost, samo su retki roditelji ili vaspitači znali vrednost reči Ne i učili decu da postave svoje granice prema okolini.
No, sve se može naučiti i nikad nije kasno. Znati reći Ne, usko je povezano sa samopoštovanjem. Reputacija ili ugled kojeg imaš sa samim sobom, zove se tvoje samopoštovanje, to je najbitniji faktor ispunjenog života.
Ukoliko želite naučiti reći ljudima Ne kada tako mislite ili Da kada opet tako mislite; poradite na svom samopoštovanju. Postoje brojne tehnike, telesne vežbe, vežbe disanja, kognitivno-bihevioralne vežbe, Bachove cvetne esencije, i na hiljadu tehnika koje vam mogu pomoći.
Dragi prijatelji, klijenti i srodne duše REĆI NE je oslobađajuća formula za mnoge stvari koje vas trenutno guše u vašem životu. Već samo izricanje tog kobnog Ne oslobađa ogromne količine energije, koja nam priziva u svest sve ono o čemu smo zavisni, kao npr mišljenje drugih ljudi o nama samima.
Recite NE svima i svemu sto vas guši. Zatvorite vrata lošim odnosima, manipulacijama, lošem ophođenju u internet komentarima, poslovima koji zaglupljuju i traže od vas podobne, ponašanjima koja su ispod nivoa vaših vrednosti. Oslobodite se naučenih štetnih obrazaca ponašanja. Budite spontani, bliski i svesni! Jer jedino ste takvi korisni Planeti, jedino ispunjeni Ljubavlju i radošću možete da stvarate Novi svet!
Ne ćutite!
Ne trpite!
Ne spuštajte se vise na tuđi nivo da biste mu se približili, neka se “on” popne na vaš nivo 😉
ZNATI REĆI NE I “DOSTA JE” JESTE BEZUSLOVNA LJUBAV PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA..Ljubav prema sebi i prema drugima zahteva hrabrost, autentičnost i iskrenost..to ne znači da ponekad ne smemo da kažemo Ne i Ne mogu i Ne želim (i da s poštovanjem primimo Ne od drugih) ♡ ☆
Isprobajte; oslobađajuće!
Neka Ljubav bude ljubljena!